Upravljanje znanja natisni E-pošta

 

Znanje je v vse več podjetjih že priznana kategorija neotipljivega vira, ki lahko močno vpliva na finančno poslovanje podjetja. Še vedno ga na veliko "kupujemo" zunaj, pogosto pa spregledamo znanje, ki ga v podjetju že imamo. Včasih z odhodom zaposlenega, zlasti če gre za enega od ključnih sodelavcev, z njim odide tudi večina njegovega znanja. Uporabite, oplemenitite in ulovite znanje, ki ga v podjetju že imate! 

Skupaj z vami izdelamo sistem upravljanja znanja in veščin, ki je prirejen vašim potrebam. Usposobimo vodje za ustrezno in pravočasno "lovljenje" znanja ter s periodičnimi in izhodnimi pogovori sistematično preprečimo odliv znanja. Nadgradimo tudi razvojne pogovore, izdelamo matriko znanj in veščin.


Opis projekta:
 Rezultat:

Celosten sistem upravljanja znanja vsebuje:

  • Vhodne, periodične in izhodne pogovore, s katerimi “lovimo” znanje in zmanjšujemo njegov odliv
  • sistem prenosa znanja, s katerim poskrbimo, da se obstoječe znanje med zaposlenimi prenaša.

Glede na specifiko podjetja oz. organizacije izdelamo najbolj optimalno rešitev prenosa znanja. Pristop vključuje diagnostiko potreb s fokusnimi skupinami, pogovori z  vodstvom in zaposlenimi, analizo težav in zastojev.

Pri uvedbi mentorskega sistema identificiramo potrebne kompetence mentorjev, identificiramo potencialne mentorje, izvedemo usposabljanje (po sistemu “train the trainers”)  in vzpostavimo ustrezen sistem prenosa znanj. Pri izvedbi sodelujemo z usposobljenimi trenerji in strokovnjaki.

 
  • Prenos obstoječega znanja med zaposlenimi, kar zniža stroške “kupovanja” znanja zunaj.
  • Z “lovljenjem” znanja pred odhodi skrajšamo postopek uvajanja novo-zaposlenega, ki nadomesti odhod.
  • Nadgradnja letnih razvojnih pogovorov s poudarkom na obstoječem znanju in možnostih pretoka znanja.
  • Vpeljava izhodnih pogovorov, s katerimi poleg lovljenja znanja odkrivamo možna področja za izboljšave (vodenja, poslovanja, odnosa do strank, odnosa do zaposlenih ipd.)
  • Vzpostavitev sistema prenosa znanja (interna predavanja, interni mentorji, e-izobraževanje, video zapisi predavanj, interna usposabljanja s senčenjem ipd.). 

Za podrobnejše informacije ali individualno rešitev pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

 

Vaš Partner, poslovno in kadrovsko svetovanje
Suzana Ester Car, s.p.

Kokra 54, 4205 Preddvor

T: 04 255 66 40
M: 051 43 99 76

E: suzana@vas-partner.si

Vaš Partner,
osebno in poslovno svetovanje, Sebastian Radetić s.p.
Kokra 54, 4205 Preddvor
T: 04 255 66 40
M: 051 32 89 62

Vaš Partner, osebno in poslovno svetovanje 
Sebastian Radetić Car s.p. 

Kokra 54, 4205 Preddvor 

T: 04 255 66 40
M: 051 32 89 62
Esebastian@vas-partner.si

money-back-guarantee_1